Misyonumuz

AHD profesyonel bilgisinden aldığı güçle, hasta ve ailelerinin akut sağlık sorunlarına bağlı yaşadıkları kriz durumunda korumak, güvenli bakımlarını sürdürmek, iyileştirmek ve toplumun acil hemşirelik bakımını mükemmele ulaştırmak için çalışmaktır.

Vizyonumuz

AHD üyeleri, acil durumlarda hasta ve ailesinin kendilerini güvende hissetmesi, gereksinimlerinin karşılanması ve sürekli güvenli bakım almaları için bakım, uygulama, eğitim, yönetim alanlarında bilimsel bilgilerle katkıda bulunmaya odaklanır.

Hakkımızda

Acil Hemşireleri Derneği, Türkiye‘de Acil Hemşireliğini geliştirmek, acil durumlarda girişim gereksinimi olan her yaştaki hastaya gerekli bakımı sunan acil hemşirelerini desteklemek, ülkemizdeki tüm acil hemşirelerini bir araya getirerek mesleki güç oluşturmak ve bireyin acil sağlık bakımını en üst düzeyde yürütmek için işbirliği yapmak üzere kurulmuş dernektir. 22 Mart 2010 da İzmir' de kurulan Acil Hemşireleri Derneği-AHD, 1999 yılından 2010 yılına dek Türkiye Acil Tıp Derneği bünyesinde Acil Hemşireliği Komisyonu olarak çalışmalarını başlatan derneğimiz, 22 Mart 2010 da İzmir' de Acil Hemşireleri Derneği-AHD olarak resmi sivil toplum örgütü vasfıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Değerleri ve Etik Standartları

AHD, ulusal mesleki, bilimsel, etik ve kültürel değerlerin rehberliğinde Ulusal Türk Hemşireler Derneği (THD) ve Uluslararası Hemşireler Birliği’nin (International Council of Nursing-ICN) ilkeleri ile uyumlu Misyon ve Vizyonunu gerçekleştirmek için çalışır. AHD üyelerini, acil durumlarda hasta ve ailesine etik ilkelere duyarlı en yüksek seviyede profesyonel bakım vermesi için cesaretlendirir. AHD, Türk Hemşireler Derneğinin ve Uluslararası Hemşireler Birliği’nin yayınladığı hemşirelik etik kodları ve evrensel etik ilkeler çerçevesinde birey, sistem ve toplumla karşılıklı dayanışma, işbirliği içinde misyon, vizyon ve değerlerine uygun bakım verilmesini sağlamaktır. Acil Hemşireleri Derneği, Türkiye'de acil hemşireliğini geliştirmek, acil durumlarda girişim gereksinimi olan her yaştaki hastaya gerekli bakımı sunan acil hemşirelerini desteklemek, ülkemizdeki tüm acil hemşirelerini bir araya getirerek mesleki güç oluşturmak ve bireyin acil sağlık bakımını en üst düzeyde yürütmek için işbirliği yapmak üzere kurulmuş mesleki bir örgüttür. 22 mart 2010 da İzmir' de kurulan Acil Hemşireleri Derneği-AHD, 1999 yılından bu yana Türkiye Acil Tıp Derneği bünyesinde Acil Hemşireliği Komisyonu olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

Aramıza Katılın

Eğitim, kurs ve seminer gibi birçok etkinlikten ayrıcalıklı olarak yararlanmak, Acil Hemşireleri arasında yer almak için online üyelik formunu doldurun.

Üye ol

Dünden Bugüne...

2010'da başlayan serüvenin günümüze uzanan hikayesi.
  • 19-21 Nisan2. Acil Hemşireleri Kongresi

• 30 Eylül - 2 Ekim 2011 1. Acil Hemşireleri Kongresi

Kuşadası Pine Bay Holiday Resort' ta gerçekleştirilen 1.Ulusal Acil Hemşireliği Kongresi'ne acil sağlık bakım hizmetinin topluma sunulmasında önemli rol ve sorumluluk üstlenen acil hemşirelerinin gelişen ve değişen sağlık bakım hizmetleri kapsamında, güvenli, kaliteli sağlık bakımının verilmesinde "acil serviste vaka yönetimi, araştırma ve kanıta dayalı uygulamalar, acil serviste tuzaklar, adli hemşirelik, yeni yönetmelik kapsamında acil hemşirelerinin hak ve sorumlulukları, acil hemşireliğinde sürekli eğitim, hasta ve çalışan güvenliği" gibi konularda bilgi ve yeni uygulamalar paylaşıldı.
  • 22 Mart 2010Kuruluş

22 Mart 2010'da İzmir'de kurulan Acil Hemşireleri Derneği-AHD, 1999 yılından bu yana Türkiye Acil Tıp Derneği bünyesinde Acil Hemşireliği Komisyonu olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Online İşlemler